Sajtos, húsos rakott palacsinta: extrafinom az olvadt sajttól

Ezt az ínycsiklandó palacsintát akár maradék húsból is elkészítheted.

sajtos-husos-rakott-palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsos palacsintáról legközelebb már nem csak a hortobágyi jut majd az eszedbe. A töltelék nagyon hasonló, a sajt pedig még sokat dob rajta.

A sós palacsinta receptjét érdemes megjegyezned, mert sokféle töltelékhez felhasználhatod. A házias fogás előételnek vagy vendégvárónak is tökéletes, de egy gazdag leves után főfogásként is megállja a helyét.

Sajtos-húsos rakott palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 30 dkg csirkehús
  • 20 dkg sajt
  • 8 palacsinta
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél dl habtejszín
  • fél dl olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors

Elkészítés ideje: 50 perc

A lisztet, a tojást, a tejet, a szódát és sót keverd csomómentesre. Hevítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele kevés olajat, körkörös mozgatással oszlasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és dobd rá a felkockázott csirkét. Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi a húst. Sózd és borsozd meg ízlésed szerint, párold puhára, majd aprítsd össze. A tejfölt keverd simára a liszttel, és rakd a húshoz. Öntsd hozzá a tejszínt is, ha még szükséges, sózd meg.

Kend a tölteléket a tésztára, hajtsd fel a széleit, és tekerd fel. A palacsintákat vágd félbe, majd a vágott felükkel felfelé helyezd egy zsiradékkal kikent tűzálló formába úgy, hogy kissé fedjék egymást. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük