Omlós, sajtos-chilis pogácsa, amit nem kell hajtogatni

A puha, sajtos pogácsa chilivel megbolondítva még extrább.

Omlós, sajtos-chilis pogácsa, amit nem kell hajtogatni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szalalkális tésztát nagyon egyszerűen összeállíthatod, nincs vele semmi macera, így nem kell keleszteni vagy hajtogatni. A sós sütit a chili kellemesen pikánssá teszi. Ha véletlenül marad belőle, két-három nap múlva is finom, omlós lesz. 

Sajtos-chilis pogácsa

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg sajt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg szalalkáli
  • 3 cl tej
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • tört chili
Recept idők

Elkészítés:

A szalalkálit oldd fel tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a szalalkálit. Dolgozd össze a tejföllel, a reszelt sajt felével, a sóval és a chilivel. Amikor a tészta összeáll, rugalmas és szép fényes, formázz belőle egy gombócot.
 

Tedd át lisztezett deszkára, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Szúrd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A pogácsák tetejét kend meg egy felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük