Sajtos bundában, tepsiben sült sertésszelet - Így megúszod az olajszagot

A vékony sajtos bunda puha, szaftos húst rejt.

Sajtos bundában sült sertésszelet
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerűsítsd le a hétvégi rántott hús készítését, így nem kell sokáig a forró, fröcskölő olaj mellett ácsorogni! Ez a sajtos bundában sült sertésszelet csak kicsit tér el a jól megszokott rántott hústól, ám az újításnak mindenki örülni fog. 

Amíg a hús sül, ízlés szerint készíthetsz hozzá köretet vagy friss salátát. A tepsis sertésszeletet aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.

Sajtos bundában sült sertésszelet

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 3 tojás
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 45 perc

A sertéshúst mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A szeleteket klopfold ki vékonyra, és sózd, borsozd meg ízlés szerint. Forgasd lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül parmezánnal kevert zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy mindenhova kerüljön panír. 

Sorakoztasd a bundázott szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olívaolajjal, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át, így a hús mindkét fele jó ropogós legyen.

Ezt is szeretjük