Krémsajtos, fokhagymás sült brokkoli: nem csak köretnek, főételnek is isteni

A sajtos brokkoli köretként vagy egytálételként is megállja a helyét.

sajtos-brokkoli-recept

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen finom rég volt a brokkoli! Pedig ennél egyszerűbb receptet csak nehezen találsz. Krémes, kellemesen fűszeres és nagyon sajtos. Még diétád alatt is megehetsz belőle egy nagy adagot. 

A brokkoli tele van vitaminnal és különféle ásványi anyaggal, így érdemes minél többet fogyasztani belőle. Ez a fogás senkinek sem lesz ellenére.

Sajtos brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 40 perc

A brokkolit tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Tegyél fel egy nagy lábos vizet forrni, ha lobog, rakd bele a zöldséget, dobj hozzá kevés sót, és főzd félpuhára öt-tíz perc alatt. Szűrd le, majd rendezd a brokkolit kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba.

A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval, majd rakd hozzá a krémsajtot. Dolgozd a masszát simára, öntsd a brokkolira, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.

Blog.hu ajánló