Krémsajtos, fokhagymás sült brokkoli: nem csak köretnek, főételnek is isteni

A sajtos brokkoli köretként vagy egytálételként is megállja a helyét.

sajtos-brokkoli-recept

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Imádni fogja a sportot és a mozgást, ha így foglalkoznak vele - Egyetlen dolog kell, hogy megszeresse (x)

Így jutott munkanélküliségtől a menő vállalkozásig két fiatal: csak 3 dolog kellett hozzá - Így csinálták (x)

A Válótársak sármos színésze új kihívások elé került – Interjú Lengyel Tamással (x)

beauty and style

Ettől a fonástól hihetetlenül dúsnak tűnik a haj - Esküvőre is tökéletes »

Így fesd ki a szemöldököd egy mozdulattal - Azt nem ígérjük, hogy jó lesz »

Tengerészmódi: a blogger megmutatja, hogy variáld a csíkosat! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen finom rég volt a brokkoli! Pedig ennél egyszerűbb receptet csak nehezen találsz. Krémes, kellemesen fűszeres és nagyon sajtos. Még diétád alatt is megehetsz belőle egy nagy adagot. 

A brokkoli tele van vitaminnal és különféle ásványi anyaggal, így érdemes minél többet fogyasztani belőle. Ez a fogás senkinek sem lesz ellenére.

Sajtos brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 40 perc

A brokkolit tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Tegyél fel egy nagy lábos vizet forrni, ha lobog, rakd bele a zöldséget, dobj hozzá kevés sót, és főzd félpuhára öt-tíz perc alatt. Szűrd le, majd rendezd a brokkolit kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba.

A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval, majd rakd hozzá a krémsajtot. Dolgozd a masszát simára, öntsd a brokkolira, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.