Krémsajtos, fokhagymás sült brokkoli: nem csak köretnek, főételnek is isteni
A sajtos brokkoli köretként vagy egytálételként is megállja a helyét.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen finom rég volt a brokkoli! Pedig ennél egyszerűbb receptet csak nehezen találsz. Krémes, kellemesen fűszeres és nagyon sajtos. Még diétád alatt is megehetsz belőle egy nagy adagot. 

A brokkoli tele van vitaminnal és különféle ásványi anyaggal, így érdemes minél többet fogyasztani belőle. Ez a fogás senkinek sem lesz ellenére.

Sajtos brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 40 perc

A brokkolit tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Tegyél fel egy nagy lábos vizet forrni, ha lobog, rakd bele a zöldséget, dobj hozzá kevés sót, és főzd félpuhára öt-tíz perc alatt. Szűrd le, majd rendezd a brokkolit kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba.

A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval, majd rakd hozzá a krémsajtot. Dolgozd a masszát simára, öntsd a brokkolira, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.

Blog.hu ajánló