Könnyű, fűszeres sajtgombóc levesekbe - Jobb, mint a csipetke
A sűrű, ízletes levesek a különleges sajtgombócoktól még finomabbak lesznek.

Könnyű, fűszeres sajtgombóc levesekbe - Jobb, mint a csipetke
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak a leves, a belevaló is legyen változatos! Ha unalmas a cérnametélt, vagy nincs kedved a csipetkével bajlódni, ez igazi újdonságot jelenthet. A sajtgombóc a tárkonyos, a tejszínes, a zöldség-, a krém-, sőt, még a húslevesekbe is kiváló. Elkészíteni nem nagy ügy, és minden sajtimádó díjazni fogja igyekezetedet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, és keverd össze a villával felvert tojással. Add hozzá a búzadarát, és tegyél hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Az állaga a grízgaluskáéhoz legyen hasonló. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Fedd le, majd pihentesd 15-20 percig.


Ezt követően formázz a sajtos masszából kisebb, körülbelül két centi átmérőjű gombócokat. Rakd forrásban lévő levesbe, és főzd puhára körülbelül öt perc alatt. Akár külön sós vízben is kifőzheted. Ha kettévágsz egy gombócot, és puha, a belseje pedig homogén, tálalhatod is.

Blog.hu ajánló