Így grillezz sajtot a legegyszerűbben!
Nem ragad le, nem folyik szét
A sajt grillezése nem bonyolult, de van néhány ökölszabály, amit feltétlenül be kell tartanod.

Így grillezz sajtot a legegyszerűbben!
Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillezett sajt remek kísérője lehet salátáknak, húsoknak, nyársra is tűzheted, de önmagában dióval, áfonyalekvárral, lilahagymával is remek. Villámgyorsan elkészülsz vele, mert a sütési idő öt-hat percnél nem több.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A jó sajtválasztás már fél siker. Lehetőleg kerüld a lágy és a félkemény fajtákat, így például a mozzarellát, a trappistát vagy az edamit. Ezek grillezés közben könnyen szétfolynak. Nemcsak élvezhetetlenek lesznek, de nehezen tudod majd utánuk kitisztítani a grillt. Inkább kemény vagy speciális grillsajtot válassz. A gomolya és a halloumi tökéletes sütögetéshez. Ezek belül folyóssá, kívül ropogóssá válnak. Ha nincsenek felszeletelve, vágd egy-két centi vastag darabokra. Ha a camembert mellett döntesz, azt egészben rakd a rácsra.

Amennyiben nem ízesített sajtot vettél, legalább sütés előtt fél órával dörzsöld be fűszerkeverékkel. Ehhez az olívaolajat keverd össze sóval, kevés borssal, aprított rozmaringgal, és nyomd hozzá a fokhagymát.

A grillsütőt melegítsd fel, és pakold rá a sajtokat. Legalább egy percig semmiképpen ne nyúlj hozzájuk, hogy a felületükön kéreg képződjön. Süsd körülbelül két-három percig, majd óvatosan spatulával fordítsd meg őket. Vigyázz, mert a sajt könnyen megsérülhet, és akkor szétfolyik. Áfonyával és dióval kínáld.
 

Blog.hu ajánló