Pompás békebeli Sacher-torta
Olyan, mintha a cukrászdából hoztad volna
Süsd meg te is a világ leghíresebb csokis sütijét, a Sacher-tortát!

Pompás békebeli Sacher-torta
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Sacher-torta 1832 óta hódít, akkor készítette el a mindössze 16 éves Franz Sacher cukrásztanuló. A bécsi édesség ünnepi csemegének ugyanolyan tökéletes, mint hétvégi desszertnek a családi ebéd után. Nem sokkal bonyolultabb összeállítani, mint egy piskótát.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 16 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg baracklekvár

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kristálycukrot dolgozd habosra, majd fokozatosan rakd hozzá a vaníliás cukorral kikevert tojássárgáját. Öntsd hozzá a langyos, olvasztott étcsokit és a sütőporral összeszitált lisztet. Legutoljára a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérje kerüljön a tésztába.

Egy kerek sütőformát jól vajazz ki, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő, és a tortaalapot 170 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd vágd ketté, és kend meg mindkét felét baracklekvárral. Ha a lekvár túl szilárd lenne, melegítsd meg kis lángon, és keverd simára.

A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és csorgasd hozzá az olajat. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, hogy lágy maradjon a máz. Öntsd a tésztára, és széles kés vagy spatula segítségével, gyors mozdulatokkal kend el. Fontos, hogy a torta oldalára is kerüljön csoki. Tejszínhabbal díszítve tálald.

Blog.hu ajánló