Csupa csokis Sacher-muffin

Pillanatok alatt elfogy

A Sacher-muffin a népszerű csokis, lekváros torta gyorsított és egyszerűsített verziója.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Sacher-muffint semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint bármely kevert tésztát. A tetejére kerülő finomságok teszik igazán különlegessé, akár ünnepivé. Már az első falat után tudod, miért kell jól eltenned Farkas Bernadett receptjét.

Sacher-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg baracklekvár
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd kemény habbá, közben adagold hozzá a kristálycukrot. A csokit törd darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. A vajat keverd habosra, apránként add hozzá a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, illetve egyenként a tojássárgákat. Keverd bele a fehérje harmadát, hogy fellazítsd a krémet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és dolgozd a masszába, majd óvatosan a maradék fehérjét is forgasd hozzá. Vigyázz, a hab nehogy összetörjön.

Kapszlikkal béleld ki a muffinformákat, és töltsd háromnegyedig a masszával. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg a tésztát 20 perc alatt. A sütőajtót az első 10-15 percben ne nyisd ki. Ha kész, hagyd kihűlni a muffinokat. Kend meg a tetejüket lekvárral, sőt a sütik belsejébe is fecskendezhetsz. Végül vízgőz felett olvaszd meg az étcsokit, és csorgasd a tészta tetejére.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük