Csupa csokis Sacher-muffin
A Sacher-muffin a népszerű csokis, lekváros torta gyorsított és egyszerűsített verziója.
A Sacher-muffint semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint bármely kevert tésztát. A tetejére kerülő finomságok teszik igazán különlegessé, akár ünnepivé. Már az első falat után tudod, miért kell jól eltenned Farkas Bernadett receptjét.
Sacher-muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg liszt
- 10 dkg baracklekvár
- 7 dkg porcukor
- 7 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Tetejére
- 20 dkg étcsoki
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd kemény habbá, közben adagold hozzá a kristálycukrot. A csokit törd darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. A vajat keverd habosra, apránként add hozzá a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, illetve egyenként a tojássárgákat. Keverd bele a fehérje harmadát, hogy fellazítsd a krémet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és dolgozd a masszába, majd óvatosan a maradék fehérjét is forgasd hozzá. Vigyázz, a hab nehogy összetörjön.
Kapszlikkal béleld ki a muffinformákat, és töltsd háromnegyedig a masszával. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg a tésztát 20 perc alatt. A sütőajtót az első 10-15 percben ne nyisd ki. Ha kész, hagyd kihűlni a muffinokat. Kend meg a tetejüket lekvárral, sőt a sütik belsejébe is fecskendezhetsz. Végül vízgőz felett olvaszd meg az étcsokit, és csorgasd a tészta tetejére.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept