Fokhagymás-rozmaringos kacsacomb
Ropogós és omlós
Bár a fokhagymás-rozmaringos kacsacomb időigényes fogás, neked nem lesz vele sok teendőd.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel még a tapasztalatlan szakácsok is nagy sikert aratnak. A rozmaringos kacsacomb különleges és pikáns. Kínálj mellé krumpligombócot vagy pürét és párolt káposztát. A megmaradt kacsazsírt pedig ne dobd ki, kenyérre kenve fantasztikus.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 pecsenye kacsacomb
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat mosd meg, ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el. A bőrét irdald, azaz vagdosd be. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a rozmaringgal, és kend be vele a combokat. Lefedve tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is a pácban maradhatnak. Ezt követően rendezd a húsokat egy kacsazsírral vékonyan kikent tepsibe, a bőrös felükkel lefelé. Rakd a combok mellé a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát.

Fóliával fedd le a tepsit, majd told 170 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán keresztül. A combokat félidőben fordítsd meg, és folyamatosan locsold a pecsenyelével. Ellenőrizd, hogy a hús megpuhult-e. Szúrj bele egy vékony, hegyes kést. Ha az könnyedén áthatol rajta, vedd 200 fokra a sütőt, és pirítsd meg 20-30 perc alatt.

Blog.hu ajánló