Ropogós sült csirke édesköménnyel
A sima, fűszeres sült csirke már önmagában nagyon finom, viszont az édeskömény garantálja, hogy még tökéletesebb legyen.
Az illatozó sült csirke nálatok is nagy kedvenc? Akkor próbáld ki édesköménnyel gazdagított receptünket a hétvégi ebéd alkalmával! Készítheted akár csirkecombból vagy mellből is, a lényeg, hogy a fűszereket ne sajnáld róla.
Ha azt szeretnéd, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgasd meg a saját levével. Főzz hozzá köretnek egy adag krumplipürét, és már tálalhatod is!
Sült csirke édesköménnyel
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál friss rozmaring
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 fej édeskömény
Az édesköményt vágd fel, és egy tepsit bélelj ki a szeletekkel. Szórd meg a rozmaringszárakkal, és fektesd rá az alaposan megmosott csirkecombokat.
Ha inkább a csirkemellet szereted, akkor azzal is készítheted, így is nagyon finom lesz.
Sózd, borsozd ízlésed szerint, és locsold rá az olívaolajat. Szórd köré a megpucolt fokhagymát, és előmelegített sütőben süsd készre.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- hús
- sertéshús
Így készül a svéd húsgolyó
- pulyka
- bacon
Baconbe göngyölt pulykafalatok
- csirke
- grill