Ropogós nyár végi pizza zöldségekkel és sok sajttal

Az otthoni pizzakészítés nem olyan nehéz, mint első pillantásra tűnik. Próbáld ki, milyen a házi változat!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pizzatészta elkészítésétől sokan tartanak, pedig nem kellene. Lehet, hogy macerás, de elrontani igen nehéz.

Vendégségbe tökéletes eledel, hiszen nehéz lenne belőle egyszemélyes adagot készíteni. Használd ki, hogy nyár végén sok a friss zöldség, és pakold meg velük.

Nyár végi pizza

Hozzávalók két, körülbelül 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • paradicsomszósz
  • reszelt sajt
  • zöldségek

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig.

Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet. A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek. A zöldségeket aprítsd fel, kend meg a tésztát a paradicsomszósszal, szórd rá, majd spékeld meg jó sok sajttal, és előmelegített sütőben, magas lángon süsd meg.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük