Ropogós csirkecomb tepsis krumplival

Így készítsd el egyben!

Ha gyors és kiadós ebédre vágysz, készítsd ezt, pár perc előkészület után már csak az ízeket kell élvezni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirke mindig jó választás, ha kevés előkészülettel kiadós és finom ételt szeretnél készíteni.

Ha fel szeretnéd dobni ezt a fogást, könnyen megteheted néhány zöldség segítségével, elrontani nem tudod, amit szeretsz, nyugodtan dobd mellé.

Ropogós csirkecomb tepsis krumplival

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 0,75 kg krumpli
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy érett paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj, só

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Először mosd meg a csirkecombokat, majd jó alaposan sózd be őket, és tedd félre. Ezután pucold meg a krumplit, és tedd fel főni enyhén sós vízben. Végy elő egy tepsit, az aljára tegyél alufóliát, és legyen a közeledben. A fokhagymát egy kisebb tálkába nyomd ki, adj hozzá olívaolajat, és tedd félre. A hagymát pucold meg, vágj belőle jó széles karikákat, a paradicsomból szintén, és szórd szét őket a tepsi alján.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezután jöhet rájuk a krumpli. A csirkecombokat kend be jó alaposan a fokhagymás olajjal, majd helyezd el őket a tepsiben. A maradék fokhagymás olajat locsold a többi összetevőre. A vajat kisebb darabokra szedve szórd szét a tepsiben, szórj az egészre a rozmaringból, majd dugd be az előmelegített sütőbe nagyjából egy órára, ennyi idő alatt szép ropogósra sül.

Még több húsétel!

Ha nem tudsz ellenállni a húsos fogásoknak, nézz be képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük