Így készíts rizstejet otthon
A laktózmentes vagy vega étrendet követőknek a házi készítésű, ízletes rizstej kiváló megoldást jelent.
Ha saját magad készíted a rizstejet, havi több ezer forintot is megspórolhatsz. Ezzel a recepttel az íze és az állaga is legalább olyan jó lesz, mint a boltié. Nem kell attól tartanod, hogy nyúlós, ihatatlan löttyöt kapsz.

Rizstej házilag
Hozzávalók 5 decihez
- 2,5 bögre víz
- 1 bögre rizs
- 1 csipet adalékmentes só
- 2-3 evőkanál méz
Elkészítés:
A rizst mosd át jó alaposan, majd egy egész napon át áztasd egy liter hideg vízben. A levet öntsd le róla, és adj hozzá egy liter tiszta vizet. Turmixold addig, ameddig homogén masszát nem kapsz, majd az egészet nyomd át sűrű szövésű textílián vagy kis lyukú szűrőn.
Ízesítsd az így kapott rizstejet sóval és mézzel, majd tedd a hűtőbe. Édesítőként eritritet is használhatsz. Vaníliás cukorral, esetleg fahéjjal még finomabbá teheted. Hideg helyen három-négy napig is eláll. Használat előtt mindig keverd fel.
