Laktató rizses hús - Így turbózd fel a menzai kedvencet
Még ízletesebb lesz az egytálétel, ha a rizst a hússal együtt párolod puhára.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó rizses hússal nehéz felvenni a versenyt. Ez nem lesz száraz, íz-és színtelen! Kiadós, így akár akkor is érdemes rá gondolni, ha vendégeket vársz ebédre.

A megunhatatlan fogást zöldségekkel változatosabbá teheted, csirkéből és sertésből is készítheted. Remekül illik hozzá a borsó, de érdemes paprikával vagy akár sárgarépával is kipróbálni.

Rizses hús

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéscomb vagy csirkemell
  • 30 dkg rizs
  • 2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc

A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés zsíron pirítsd meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, és azt is süsd egy kicsit. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst, keverd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Rakd hozzá a paradicsompürét és a kisebb darabokra vágott paprikát is. Önts hozzá kevés vizet, majd fedő alatt párold a húst majdnem teljesen puhára körülbelül 45 perc alatt.

Közben a rizst hideg vízben többször mosd meg, és csepegtesd le. Rakd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepjen mindent, majd kis lángon párold 15-20 percig. Közben többször keverd meg. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Amikor a hús és a rizs is teljesen puha, húzd le a tűzről, és tálalás előtt hagyd állni még tíz percig. 

Blog.hu ajánló