A régimódi rigójancsi receptje
Így süttette annak idején a hegedűs
A csupa csokis rigójancsi az egyik leghíresebb süti, amit a szerelem ihletett. Készítsd el te is!

A régimódi rigójancsi receptje
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jöhet bármilyen divat, a rigójancsi népszerűsége nem változik. A legendás édességet a híres hegedűs hercegnő kedvesének süttette, más forrás szerint azonban saját maga készítette. Ha követed ezt a receptet, te sem fogsz csalódni.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó
  • 7 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál zselatinpor

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét verd habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot. Ha jó kemény, mehet hozzá a sárgája is. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan forgasd a masszába. Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt, körülbelül 30x35 centis tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd meg.

A töltelékhez a tejszínt verd fel, szitáld bele a kakaót és a porcukrot, majd forgasd össze. A zselatint keverd össze a tejjel, és tedd fel melegedni. Addig kevergesd, amíg elolvad, majd vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a tej ne forrjon. Ha kihűl, dolgozd a tejszínes krémbe. A tésztát vágd ketté. Az egyik lapra kend egyenletesen a kakaós habot, és tedd rá a másik piskótát. A tetejére vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a csokit, majd gyors mozdulatokkal kend a tésztára. Rakd a hűtőbe, és vízbe mártott késsel vágd fel. 

Blog.hu ajánló