Ricottával töltött csirke
Finom tavaszi fogás a zöldfűszeres göngyölt hús, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. A lágy ricotta pedig tökéletes a csirkehúshoz, és kompenzálja a szárazságát.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi friss tavaszi fogás a ricottával és zöldfűszerekkel göngyölt vagy tekert csirke. Ha fogyókúrázol, akkor fogyaszd friss salátával, egyébként pedig rizs illik hozzá.

Hogy milyen fűszert használsz hozzá, az a saját ízléseden múlik, de a petrezselyemzölddel és a bazsalikommal nem lehet mellényúlni.

Ricottával töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell
  • 20 dkg ricotta túró
  • 10 dkg vaj
  • két csokor petrezselyem
  • só, bors

A ricottát sózd, borsozd, majd dolgozd össze a lágy vaj felével. A petrezselymet aprítsd fel egy kicsit, de nem kell nagyon összevágnod.

A csirkemellet széltében szeleteld fel, egy kicsit klopfold ki, majd sózd meg. Szórd rá a petrezselymet, majd oszlasd el rajta a ricottát, és tekerd fel a húst. Tűzd meg hústűvel a göngyölt húsokat.

Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd tedd bele a húsokat szép sorban, a maradék vajat olvaszd meg, utána locsold rá. Előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt.

Hogy töltsd a húst?

Ha nem tekercseled a húst, és édesanyádat sem lested a konyhában ebédkészítés közben, akkor nézd meg videónkat.

Blog.hu ajánló