Végtelenül egyszerű ribizlis piskóta - Ettől a hozzávalótól még könnyebb lesz a tészta
A ribizlis piskóta nem olyan kényes, így ezzel a régi kedvenccel kezdőknek is garantált a sikerélmény.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta édességét a savanykás ribizli kicsit ellensúlyozza. Ezzel a házias sütivel a régi nyarakat is visszaidézheted, hiszen már nagyanyáink is örömmel készítettek ribizlis piskótát. Olyan isteni, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról. 

Mivel a tésztába kefir is kerül, így a szokásosnál még puhább lesz. Szép magasra feljön, és nem esik össze. Magában is csodás, de még jobb tejszínhabbal vagy fagyival.

Ribizlis piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg ribizli
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá az olajat és a joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és spatulával óvatosan keverd a masszához. 

Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A ribizlit mosd meg, jól csepegtesd le, és szórd a tésztára. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló