A hagymás resztelt máj receptje
Emlékszel még rá?
A máj az egyik legolcsóbban beszerezhető húsféle, magas vastartalma miatt egészséges.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A resztelt máj elég hálás fogás, gyorsan elkészül, kiadós, finom is, egy dologra kell figyelni, hogy ne süsd nagyon keményre, de ezt könnyen megvalósíthatod, annyi csak a dolgod, hogy előre nem sózod, csak utólag.

Tulajdonképp bármilyen zöldség mellé kiváló, de tört krumplival is nagyon finom.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A májat jó alaposan tisztogasd meg, és még véletlenül se jusson eszedbe kiklopfolni, legfeljebb akkor, ha egyébként is aktuális a konyha kifestése. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani, ha már kicsit üveges, törd hozzá a fokhagymát is. Amíg kettesben pirulgatnak, a májat csíkozd fel egyenletes darabokra, majd vedd kis lángra a serpenyő alatt a gázt, és tedd bele a májat.

Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!

Borok és ételek

Egy-egy finom vacsora mellé dukál egy hozzá illő bor, ha tanácstalan vagy, mihez mi való, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló