Reszelt túrós pite omlós, kakaós tésztából: a töltelék mascarponéval még finomabb

Szeretted a nagyi reszelt túrósát? Ez a továbbgondolt változat, mascarponéval, gyümölccsel megbolondítva.

reszelt-turos-suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kakaós, vajas tésztájú reszelt túrós régi, jól bevált recept. Figyelj, hogy lehetőleg gyorsan dolgozd össze a tésztát, így lesz finom omlós. A töltelék viszont nem a megszokott, a túrót érdemes mascarponéval lazítani, és jól illik hozzá a gyümölcs is. Ilyenkor kompótot vagy mirelit gyümölcsöt is használhatsz. 

Reszelt túrós pite

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 db tojássárga
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 75 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg gyümölcs
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a tölteléket: a túrót villával törd össze, keverd hozzá a tojássárgát, a mascarponét, majd ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig a gyümölcsöt.

A tésztához a lisztet keverd össze a sütőporral, a cukorral és a kakaóval, majd morzsold össze a kis darabokra vágott vajjal. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. A tészta felét reszeld egy közepes méretű tepsi aljára, majd simítsd rá a túrótölteléket, a tetejére pedig reszeld a maradék tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A klasszikus túrós pitét is feltétlenül készítsd el: akkor az igazi, ha a tészta pehelykönnyű, a töltelék pedig vastag.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük