A remegős túrógombóc receptje
A friss, remegős túrógombóc pirított zsemlemorzsával és némi édes tejföllel nyakon öntve az igazi.
Friss és üde nyári gyümölcsökkel lesz teljes az élmény, amit a túrógombóc ad, szinte minden jól áll neki, a masszába keverve vagy a kész gombóc mellé fogyasztva.
Ha nincs hangulatod a morzsához, vagy már unod, készítsd kókuszreszelékkel, zabpehellyel vagy bármi hasonlóval, amit szeretsz!
Remegős túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanálnyi cukor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- gyümölcs ízlés szerint
- olaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A túrót törd át egy szűrőn, majd válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját add hozzá, a fehérjéket pedig egyelőre tedd félre. Sót és ízlésednek megfelelő mennyiségű cukrot is adj a túrós keverékhez, majd verd kemény habbá a fehérjéket, és azt is keverd hozzájuk. Ha szépen összeállt, tedd félre a hűtőbe, a legjobb, ha legalább fél órát tud pihenni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Miután ez letelt - vagy amíg letelik -, a morzsát pirítsd meg némi olajon egy alkalmas serpenyőben, majd állj neki a gombócok készítésének! Magukban is jók, ekkor csak kis golyókat kell készítened - vizes kézzel lényegesen egyszerűbb, mint szárazzal! - a masszából, forró vízben kifőznöd - amikor feljönnek a víz tetejére, akkor jók -, majd a zsemlemorzsában átforgatnod. Ha pedig van kéznél valamilyen szimpatikus gyümölcs, akkor töltsd a kis gombócokba, és úgy főzd ki őket, majd ezt követően hempergesd meg a morzsában.
Édességek piros gyümölcsök felhasználásával
Látványos és finom desszertre vágysz? Temérdek lehetőség van, egy kis színes gyümölcs biztosan feldob bármilyen finomságot!
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- torta
Sütésmentes túrótorta
- tojás
- vanília
Édes, krémes madártej
- palacsinta
- eper