Hókifli almás töltelékkel

Így válik teljessé a hagyományos recept!

Ezt neked is ki kell próbálnod idén karácsonykor! Hagyományos hókifli gyümölcsös töltelékkel. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnepek idején a háziasszonyok komoly kihívással szembesülnek: nem elég, hogy az ajándékvásárlás általában a család hölgytagjának feladata, azaz neki kell kitalálnia, mit kapjanak a gyerekek, a szülők és a távolabbi rokonok - de még a karácsonyi menü összeállítása és elkészítése is rájuk hárul.

Érdemes akár már most átgondolnod, milyen fogások kerüljenek az asztalra, és mire kell odafigyelned az elkészítésükkor. Megkérdeztük hát a Receptneked.hu csapatát, hogy melyek azok a sütemények, amelyeknek okvetlenül helyet kell biztosítani az ünnepi asztalon.

Az elmaradhatatlan bejgli!

A bejgli és a karácsony szinte elválaszthatatlan fogalmak, ha szeretnéd, hogy a vendégeid ne utasítsák vissza a gondos munkával elkészített bejglidet, akkor valami különlegeset kell eléjük raknod. Mindenkinek a könyökén jön ki karácsony környékén a mákos, diós, kakaós bejgli, de ha valami formabontóval kínálod meg őket, akkor garantált a siker! Az elmúlt év kedvence, a forralt boros-aszalt szilvás bejgli igazi téli különlegesség!

Az elkészítést és a bejglireceptet itt találod!

Hókifli helyett almás-fahéjas kifli

A bejgli után a második legnépszerűbb sütemény a hókifli. Bár a Receptneked is bővelkedik ilyen receptekkel, most mégis valami mást ajánlunk, még pedig egy almás-fahéjas kiflit. A tésztája hasonlít a klasszikus hókiflire, de a tölteléke egy igazán kellemes, karácsonyi süteményt varázsol belőle.

A receptjét mindenki megtekintheti a Receptneked.hu oldalon!

Ha drágállod a boltit, akkor készítsd házilag szaloncukrot!

Minden évben csodálkozunk a boltban, hogy mennyibe kerül 200-300 gramm minőségi szaloncukor, pedig ezeket bárki elkészítheti otthon, alig pár óra alatt! Itt két tuti receptünk is van, az egyik a lustább háziasszonyoknak való, a másik igényel egy kis profizmust.

Ezt is szeretjük