Ínyenc francia lecsó sok szafttal: másnap még finomabb lesz

A franciák lecsója, a ratatouille a miénknél is gazdagabb ízvilágú. A paradicsomszósz és a friss fűszerek még izgalmasabbá teszik.

ratatouille
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári zöldségek legjava kerül a híres francia lecsóba, amiben elsősorban a padlizsán és a cukkini dominál. Abban is különbözik a miénktől, hogy a paradicsom egy része szósz formájában kerül bele, és sokkal több friss fűszerrel teszik ízletesebbé. 

Ratatouille

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 5 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • rozmaring

A paradicsomos szószhoz

  • 50 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Dobd rá a zúzott fokhagymát, a paprikát, és süsd öt-tíz percig. Mehet hozzá a hámozott paradicsom, majd fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, amíg szószállagú nem lesz.  
 

Közben a többi zöldséget alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül fél centis karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, kanalazz bele a paradicsomos szószból, és váltakozva rendezd el benne a zöldségeket. Kanalazd rá a maradék szószt, locsold meg kevés olívaolajjal, tegyél rá rozmaringot, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon 50-60 perc alatt. 
Az olaszok padlizsánraguja is hasonló zöldségekkel készül, egyszerre édes és savanyú, és jó szaftos. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük