Így készítsd a rántott sajtot: így biztosan a bundában marad

A rántott sajtot nem lehet nem szeretni, tartárral, vagy áfonyával, frissen sülve az igazi.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el az olajban úszkáló, teljesen szétmállott panír és sajtfoszlányokat, készíts tartós bundát a finom sajtnak, hogy csak akkor jöjjön szét, amikor te akarod!

Készíts hozzá isteni tartárt, vagy kínálj mellé áfonyalekvárt!

Rántott sajt

Hozzávalók:

  • 40 dkg keményebb típusú sajt - trappista, de ne a sok helyen kapott lágyat válaszd!, vagy gouda, esetleg cheddar
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

Ha rántottál már bármit, akkor ismerős lesz a feladat. Ahhoz, hogy ne folyjon ki a sajt a végén, pár apró dolgot kell betartanod. Az egyik, hogy tényleg keményebb típusú sajtot válassz, a boltokban kapható trappisták elég nagy része lágy, ezek nem lesznek túl jók a feladathoz. A másik, hogy viszonylag vastag szeleteket vágj, így mire megpirul a panír, kicsit megolvad a sajt, de nem annyira, hogy ki is folyjon.

No, ha megvan a sajt és fel is szeletelted, egy tálkába tedd a lisztet, egy másikban verd fel a tojást a tej társaságában, egy harmadikba pedig tedd a morzsát. Ha ez megvan, forgasd meg a sajtszeleteket mindegyikben, majd ezt ismételd meg, vannak, akik szerint akár háromszor is érdemes panírozni, de a kettő is elég lesz. Forrósíts annyi olajat, hogy bőven ellepje a sajtokat, majd pirítsd meg őket és szedd ki papírtörlőre őket.

Húsmentes fogások nem csak vegáknak

Hús nélkül is isteni ebédeket és vacsorákat készíthetsz, adunk néhány nem bonyolult, könnyen elkészíthető ötletet

Blog.hu ajánló