Így készítsd a rántott sajtot: így biztosan a bundában marad
A rántott sajtot nem lehet nem szeretni, tartárral, vagy áfonyával, frissen sülve az igazi.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el az olajban úszkáló, teljesen szétmállott panír és sajtfoszlányokat, készíts tartós bundát a finom sajtnak, hogy csak akkor jöjjön szét, amikor te akarod!

Készíts hozzá isteni tartárt, vagy kínálj mellé áfonyalekvárt!

Rántott sajt

Hozzávalók:

  • 40 dkg keményebb típusú sajt - trappista, de ne a sok helyen kapott lágyat válaszd!, vagy gouda, esetleg cheddar
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

Ha rántottál már bármit, akkor ismerős lesz a feladat. Ahhoz, hogy ne folyjon ki a sajt a végén, pár apró dolgot kell betartanod. Az egyik, hogy tényleg keményebb típusú sajtot válassz, a boltokban kapható trappisták elég nagy része lágy, ezek nem lesznek túl jók a feladathoz. A másik, hogy viszonylag vastag szeleteket vágj, így mire megpirul a panír, kicsit megolvad a sajt, de nem annyira, hogy ki is folyjon.

No, ha megvan a sajt és fel is szeletelted, egy tálkába tedd a lisztet, egy másikban verd fel a tojást a tej társaságában, egy harmadikba pedig tedd a morzsát. Ha ez megvan, forgasd meg a sajtszeleteket mindegyikben, majd ezt ismételd meg, vannak, akik szerint akár háromszor is érdemes panírozni, de a kettő is elég lesz. Forrósíts annyi olajat, hogy bőven ellepje a sajtokat, majd pirítsd meg őket és szedd ki papírtörlőre őket.

Húsmentes fogások nem csak vegáknak

Hús nélkül is isteni ebédeket és vacsorákat készíthetsz, adunk néhány nem bonyolult, könnyen elkészíthető ötletet

Blog.hu ajánló