Köményes rántott leves
A nagyi konyhájából
A narancssárgásan pompázó levest valószínűleg egyszerűbb elkészíteni, mint egy faéket, talán pont ezért olyan elterjedt.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rántott leves tényleg borzasztó egyszerű fogás, azonban a kömény és a fokhagyma a forró levessel karöltve tökéletesen alkalmas az őszi megfázások leküzdésére.

A legtöbben kenyérkockával fogyasztják, de házi grízgaluskával is zseniális, próbáld ki mindkét változatot!

Köménymagos rántott leves

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olaj/vagy két evőkanál zsír/
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 púpozott teáskanálnyi köménymag

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

A jó rántott leves alapja a jó rántás, ez a nevéből is adódik, tehát készítsd el először a rántást: az olajat/zsírt hevítsd fel egy lábasban, majd amikor már kellőképp forró, tedd bele a köménymagvakat és törd bele a fokhagymát is. Ne várd meg, amíg a magvak elpattannak, vagy a fokhagyma elszíneződik, csak pár pillanatig legyenek így az olajban, aztán keverheted hozzá a lisztet is.

Jöhet hozzá a pirospaprika is, majd szép fokozatosan, folyamatosan kavargatva öntsd fel vízzel, ennyi hozzávalóhoz körülbelül másfél literre lesz szükséged. Sózd meg ízlésed szerint, aztán időnként megkeverve forrald fel, majd vedd kislángra és még körülbelül 10 percig hagyd fortyogni, utána már tálalhatod is.

Egy finom süti a kiadós leves után

Egy piskótát összedobni nem nagy feladat, azonban ezt is el lehet rontani, nézd meg képes cikkünkben, hogyan kerülheted ki a kisebb-nagyobb hibalehetőségeket!

Blog.hu ajánló