Így készíts tökéletes rántott hagymakarikát!

Köretnek vagy mártogatósnak

Az omlós, ropogós finomságot sok mindenhez fogyaszthatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a rántott ételeket, a hagymakarikát is imádni fogod, a ropogós bunda alatt puhára főtt, ízletes zöldség felülmúlhatatlan zamattal bír.

Tzatzikivel vagy egy egyszerű tartárral tálalva a legjobb!

Rántott hagymakarika

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes fej hagyma
  • 2 tojás
  • fél deci tej
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hagymákat tisztítsd meg, majd vágd ujjnyi vastag darabokra őket, utána szedd karikákra. A panírozáshoz szükséges lisztet tedd egy kisebb zacskóba, szórd bele a kakukkfüvet és néhány tekerésnyi borsot, majd dobd mellé a hagymakarikákat, és jó alaposan rázd így össze, ezzel a lisztezés feladatát megoldottad.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tojást keverd el a tejjel, a morzsát pedig készítsd egy másik tálkába. Mielőtt folytatod a panírozást, egy serpenyőbe önts annyi olajat, hogy a karikákat majd félig ellepje, és gyújts alá, hogy mire az első adagot bepanírozod, már süthesd is.

A lisztezett karikákat mártsd meg jó alaposan a tojásban, aztán a morzsában, majd tedd őket egy tányérra. Forró olajban pár perc alatt pirítsd meg minden oldalukat, aztán szedd ki papírtörlőre.

Bundás ételek bármikorra

A magyar és a nemzetközi konyha legkedveltebb fogásai közé tartoznak a panírozott ételek, ezek közül válogattunk.

A legfinomabb bundák, amik a húsra kerülhetnek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük