Így készítsd a rántott gombát: tökéletes panír 10 perc alatt
Többé a rántott gomba elkészítése sem macera. Végezz a panírozással percek alatt!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el, hogy egyesével panírozod be az apróságokat! Ha beveted az alábbi praktikát, villámgyorsan ropogós rántott gombát varázsolhatsz az asztalra.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg gomba
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • búzaliszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, enyhén sózd, borsozd meg. A panírozáshoz végy elő három nagyobb, fedeles dobozt, külön-külön a lisztnek, a tojásoknak és a zsemlemorzsának. Akkora edényeket válassz, hogy azokban a gombákat össze tudd rázni. Egyszerre öt-hat darabot pakolj majd a dobozokba.

A tojást verd fel, önts hozzá egy kis tejet, ettől lágyabb lesz a panír. Majd hozzá is kezdhetsz a munkához. Tedd a gombákat először a lisztes dobozba, zárd le a fedővel, és finoman rázd meg. Utána ugyanígy járj el a tojással és a zsemlemorzsával is.

Mielőtt kiszeded a gombákat a dobozokból, győződj meg arról, hogy mindenhova jutott kellő mennyiségű anyag. Ha nem, kézzel rásegíthetsz egy kicsit. Egy mélyebb serpenyőben forrósíts olajat, és gyorsan, négy-öt perc alatt süsd ki a bepanírozott gombákat, majd csepegtesd le jó alaposan.

Blog.hu ajánló