Rántott zeller fűszeres, ropogós bundában - Egyszerű, finom és olcsó
A rántott zellerben nagyon kevés kalória van, főleg, ha sütőben sütöd meg.
Ne csak levesbe rakd, vagy ízesítőként használd a zellert, rántva is kitűnő. Az egyre népszerűbb zöldség sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és a fogyókúra során is kapóra jön. Télen azért érdemes gyakran fogyasztani, mert erősíti az immunrendszert. Panírozás előtt főzd félpuhára, a zsemlemorzsába szórhatsz zöldfűszereket is.
Rántott zeller
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db zeller
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- bors
Elkészítés:
A zellert pucold meg, majd mosd meg, és vágd vékony, körülbelül fél centi vastag karikákra vagy hasábokra. Egy fazékban forralj vizet, amikor elkezd lobogni, rakd bele a zellert, és főzd öt-hat percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, sózd be, és szórd meg ételízesítővel.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztbe rakj borsot, a tojást verd fel villával, és a zsemlemorzsát is öntsd egy tálba. Forgasd meg mindegyikben a zellereket, majd a felesleges panírt rázd le. A zöldségeket megsütheted forró olajban, de akár tepsibe rendezve, 180 fokos sütőben is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept