Hipergyors rakott karfiol

Plusz 3 variáció

Ha elfáradtál a nagy szaladgálásban, fogj egy jénait, rétegezz bele némi zöldséget, egy kis sajtot, és már mehet is a sütőbe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg már te is fáradt vagy, hiszen az ajándékvásárlás, a céges összejövetel és a takarítás sok idődet elveszi.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha mégis főznöd kell, válassz olyan ételt, ami hamar készen van, így talán még a pihenésre is jut időd. Az sem baj, ha nem a legnehezebb ételeket főzöd ilyenkor, hiszen karácsonykor úgyis jut elég kalória a hasadba. Próbálj ki egy finom rakott ételt.

Sült kelbimbó

Hozzávalók:

  • 75 dkg kelbimbó
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, szerecsendió

A megtisztított kelbimbót sós vízben főzd 10 percig, majd csepegtesd le, és forgasd össze olvasztott vajjal, ezután pedig fűszerezd.

A kelbimbókat tedd kivajazott tűzálló tálba. A mascarponét keverd el a borral és a tojással egy kézi habverő segítségével. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval.

A lereszelt sajtot is keverd a krémbe, majd oszlasd el egyenletesen a kelbimbón. Szórd meg zsemlemorzsával, a maradék vajat pedig faragd a tetejére. Közepes lángon, előmelegített sütőben süsd meg - körülbelül 25 perc kell neki.

Egyszerű karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vaj

Szedd rózsáira a karfiolt, majd forró, sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg a zsemlemorzsa felével, és tedd bele a karfiolt. Sózd meg, öntsd rá a kikevert tejfölt, szórd rá a maradék zsemlemorzsát és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 30 percig süsd.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, cukor

Vágd ujjnyi vastag karikákra a meghámozott padlizsánokat, a szeleteket sózd meg, és várj egy kicsit, hogy a padlizsán keserűanyagai kioldódjanak. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold meg a kicsit cukrozott, sózott paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. Előmelegített sütőben, 150-200 fokon süsd 30 percig.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tojásos rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 80 dkg zöldbab
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • olaj

A megtisztított zöldbabot vágd két-három centiméteres darabokra. Sós vízben főzd 15 percig, majd szűrd le, közben a tojásokat is főzd keményre. A hagymát és a paradicsomot karikázd fel. Rakd a zöldbab felét kiolajozott jénai tálba, tedd rá a hagyma- és tojáskarikákat. Sózd meg, majd tedd rá a maradék zöldbabot. Tedd a tetejére a paradicsomkarikákat, és öntsd le tejföllel. 200 fokos sütőben süsd 50-60 percig.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük