4 isteni, könnyen elkészíthető rakottas
Vágj, karikázz, keverj, tedd tepsibe, és irány a sütő. Az ínycsiklandó rakott ételeket nem nehéz elkészíteni, ráadásul igazán laktatóak.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rakott burgonya paprikával

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes hagyma
  • 2 közepes paprika
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg érett Cheddar sajt
  • 5 dl tej
  • fél kávéskanál só
  • frissen őrölt bors
  • fél kávéskanál őrölt szerecsendió

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Felhevített olajon pirítsd meg a felaprított hagymát és a paprikát. A burgonyát hámozd meg, szeleteld fel, egyharmadát rakd le enyhén kivajazott, lapos hőálló edénybe, majd fedd be a hagymás-paprikás keverék felével.

Erre jöhet még egy réteg burgonya, majd a keverék másik fele. A tetejére burgonya kerüljön. Ezt hintsd meg a reszelt sajttal. A megsózott, borsozott tejet keverd össze a szerecsendióval, majd öntsd a rakott burgonyára. A sütő felső részében süsd, amíg a burgonya puha nem lesz, és a tej nagy részét magába nem szívja, illetve a teteje aranybarnává nem válik.

Rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 500 g brokkoli
  • fél kávéskanál só
  • frissen őrölt feketebors
  • 8 szelet Graham-kenyér
  • 20 dkg Cheddar sajt
  • 3 tojás
  • 3 dl félzsíros tej
  • 2 paradicsom felszeletelve

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Serpenyőben felhevített olajon fonnyaszd meg a felaprított hagymát. Tedd bele a megtisztított, felszeletelt gombát, és pirítsd 2 percig, majd keverd hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és sózd, borsozd meg. A serpenyőt lefedve főzd 5 percig. A kenyér héját vágd le. Egy enyhén kivajazott sütőedényt bélelj ki a kenyér felével, majd halmozd rá a brokkolis keverék felét, és szórd meg a reszelt sajt felével is. A tojásokat keverd el a tejjel, és a felét öntsd az edénybe. Majd tegyél rá még egy rétegben kenyeret, brokkolit, sajtot, tojásos tejet. A tetején rendezd el a paradicsomszeleteket. Fedd le az edényt fóliával, és tedd a sütőbe 20 percre. Ezután fólia nélkül süsd további 15 percig. Vegyes zöldsalátával tálald.

Márványsajtos rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 45 dkg burgonya
  • 45 dkg sárgarépa
  • 45 dkg padlizsán
  • 14 dkg márványsajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor újhagyma

Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos tűzálló tálba. A sajtot morzsold össze, keverd össze a tejszínnel, és öntsd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig.

Ratatouille

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • fél kg paradicsom
  • 10 dkg Cheddar sajt
  • 2 fej közepes hagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 1-1 közepes, piros és zöld húsú paprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg vegyes zöldfűszer
  • só és bors

Vágd fel a hagymát, aprítsd fel a zöldségeket: a paprikát csíkokra, a padlizsánt apró kockákra, a cukkinit vékony karikákra. A hagymát és a paprikát tedd egy lábosba a sűrített paradicsommal. Ízesítsd sóval, borssal és a zöldfűszerrel, majd 10 percig párold fedő alatt. Időnként kevergesd meg. Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, majd fedő nélkül párold újabb 10 percig. Gyakran keverd meg. A nagy kockákra vágott burgonyát egy másik edényben, annyi vízzel, amennyi épp ellepi, főzd puhára. Majd öntsd le róla a vizet. Töltsd egy sütőedénybe a párolt zöldséget. A tetején egyenletesen oszlasd el a főtt burgonyát. Szórd meg reszelt sajttal, és közepesen meleg grillsütőben süsd 5 percig. Ha aranybarnára pirult a sajt, és rotyog a leve, tálalhatod.

Blog.hu ajánló