4 isteni rakott tészta

Egyszerű, gyors és finom, mi kell ennél több? A tészta mindig nyerő a család körében, a rakott tészta pedig még jobban, hiszen nagyon izgalmas ízeket lehet kihozni belőle!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott tarhonya sajternyővel

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 40 dkg darált hús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 25 dkg tarhonya
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 10 dkg reszelt sajt

A szalonnát vágd szeletekre, vagdald be, és a zsírját süsd ki. A zsír felét tedd edénybe, forrósítsd fel, szórd bele a tarhonyát, és pirítsd szalmasárgára.

A mennyiség kétszeresét valamivel meghaladó mennyiségű vízzel engedd fel, ízesítsd az ételízesítő felével, add hozzá a félbe vágott vöröshagymát. Kikent tűzálló tálba simítsd bele a tarhonya harmadát, majd simítsd rá a töltelék felét. Újabb réteg tarhonya, majd töltelék kerül rá. A végén tarhonya fedje le az egészet, amit a reszelt sajttal hints meg. Előmelegített, forró sütőben 10-15 percig süsd. Tálaláskor a kisütött szalonnaszeletekkel és kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálald. Friss saláta és fehérbor illik hozzá.

Mákos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyufametélt
  • 5 tojás
  • 25 dkg mák
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 dkg méz
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg alma
  • 5 dkg mazsola
  • ízlés szerint rum
  • vaj
  • zsemlemorzsa

A tésztát sós vízben főzd ki, majd hideg vízzel jól hűtsd le, és csepegtesd le. Áztasd be a mazsolát. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a vajjal és 15 dkg cukorral. Amikor jó habos, tedd bele a mézet, a citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, pici sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól keverd el. Szórd rá a lecsepegtetett mazsolát, és reszeld bele a gorombára megtisztított almát. A fehérjéből verj kemény habot a maradék cukorral. Keverd össze az almás-mákos masszát a tésztával, majd nagyon óvatosan keverd bele a habot, hogy ne törjön. Tedd kivajazott, morzsázott hőálló tálba, azt pedig előmelegített 180 fokos sütőbe, majd 40 percig süsd. A sütőből kivéve kicsit pihentesd, majd szeleteld és tálald. Adhatsz mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt, vagy vaníliás, fahéjas öntetet tetszőlegesen.

Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg tészta
  • fél kg gomba
  • 20-30 dkg sonka
  • 3 dl tejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • olaj
  • paprika
  • majoránna
  • rozmaring

A tésztát sós vízben főzd meg. A gombát, sonkát darabold fel. A hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg, tedd bele a sonkát és a gombát, szórd meg a delikáttal, és 10 percig párold együtt. Kevés olajat önts egy tepsibe, rakd bele a főtt tészta felét, rakd rá a gomba-sonka felét, majd ezt ismételd meg még egyszer. A tetejére jön a tejszín, amibe keverd bele a fűszereket, kevés só, kevés delikát, 1 teáskanálnyi pirospaprika, 1 kávékanálnyi majoránna, rozmaring és a zúzott fokhagyma. Az egészet öntsd rá a tésztára, és 25-30 percig süsd 200 fokon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Lazacos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csőtészta
  • 20 dkg konzerv füstölt lazac
  • 5 cl vodka
  • 2 dl paradicsompüré
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg friss kapor

A lazacot csöpögtesd le, vágd vékony csíkokra, és a felét a felforrósított vajban pirítsd meg. Locsold meg a vodkával, és villával krémesre törd össze. Add hozzá a paradicsomszószt, jól keverd össze, és tedd félre. Sós vízben főzd meg a tésztát, majd szűrd le, csöpögtesd le. Öntsd serpenyőbe, add hozzá a paradicsomos lazacot, a krémsajtot, a Worchester-mártást és a maradék lazacot. Nagy lángon, állandóan kevergetve forgasd át, hogy a mártás jól átjárja a tésztát. Öntsd tűzálló tálba, szórd meg a sajttal és a kaporral, told forró sütőbe, és olvaszd rá a sajtot.

Ezt is szeretjük