Rakott krumpli marhahússal
Ha unod a hagyományosat
Ha nem vagy oda a kolbászért, és a francia húsmentes változatért sem, próbáld ki a rakott krumplit hússal.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumpli igazi klasszikus, könnyű elkészíteni, és, hacsak nem felejted a sütőben, nemigen lehet elrontani.

Íme, egy, a hagyományostól kicsit eltérő verzió, kolbász helyett hússal, és nem darabos krumplival. Mindegy, hogy milyen húsfélét használsz, mi a receptben marhahússal mutatjuk be az elkészítést.

Rakott krumpli hússal

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • fél kg marhahús
  • 20 dkg sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • olaj
  • fokhagyma
  • só, bors

A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg, és a vajjal együtt törd össze. Ha kell, lazíts rajta egy kis tejjel.

A hagymát aprítsd fel, és a fokhagymával együtt pirítsd meg kevés olajon. A vékony csíkokra vágott marhahúst dobd rá, sózd és borsozd, majd pirítsd legalább tíz percig.

Egy jénai tálat vajazz ki, simítsd bele a püré egyik felét, erre tedd a marhahúsos ragut, majd terítsd rá a másik felét, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd 40 percig.

Blog.hu ajánló