Rakott kelkáposzta

Tökéletes vacsora hétfő estére

Ha nincs ötleted, hogy mi is legyen a vacsora, akkor süsd meg a jó öreg kelkáposztát rakottasnak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott ételek kiadósak, nem túlzottan drágák, és elkészíteni sem nehéz őket. A rakott kel pedig igazi kedvenc.

Készítheted hússal, de hús nélkül is nagyon finom, így, ha vegetáriánus vagy, egyszerűen hagyd ki a hozzávalókból a darált húst, és használj egy picivel több sajtot.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g koktélparadicsom
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • pirospaprika

A sertéshúst daráld le. A hagymát aprítsd fel, pici olajon pirítsd meg, dobd rá a húst, majd szórd meg pirospaprikával. Ha kész, keverd hozzá a már megfőzött rizst. Öntsd fel kevés vízzel, és pirítsd meg. A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg.

Hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját rakd ki vele. Erre tegyél a húsos, rizses masszából, aztán rá még egy réteg káposztát. Simítsd a tetejére a tejfölt, szórd rá a félbevágott koktélparadicsomokat, szórd meg sajttal, majd előmelegített sütőben süsd fél órát.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük