Rakott kel, ahogyan anyukád csinálta
A rakkotasokban az a jó, hogy nehéz elrontani őket, így akkor is érdemes belevágni az elkészítésükbe, ha nem vagy gyakorlott a konyhában.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott ételek azért jók, mert szinte lehetetlen elrontani őket, és nagyon változatosan elkészíthetők.

A kelkáposzta ráadásul nemcsak finom, de a pénztárcádat sem üríti ki. Próbáld ki jól bevált receptünket!

Rakott kel

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéshús
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 csipet köménymag

A darált húst készítsd el pörköltszerűen - rövid lére -, pirítsd zsírjára, a rizst pedig főzd meg. A kelkáposztát bontsd leveleire, mosd meg, áztasd tíz percre sós vízbe, majd öblítsd le, és sós, köménymagos vízben főzd félpuhára.

Vajazz ki egy tepsit, az aljára simíts egy réteg káposztalevelet, rá egy sor rizst, egy sor húst és egy réteg tejfölt tegyél. Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposztát tegyél, és alaposan kend meg tejföllel. A maradék vajat melegítsd fel, és öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára, majd forrón tálald.

Blog.hu ajánló