Rakott cukkini darált hússal

Könnyű, ízletes vacsora

Akár vacsorára, akár másnap ebédre készíted, a rakottas mindig jó választás.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini kellemes, nem túl tolakodó ízű zöldség, éppen ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy más ízekkel párosítsd.

A következő recept akár fogyókúrás is lehet, ha lehagyod a sajtot a tetejéről, de szerencsére még azzal sem tartozik a nehezen emészthető ételek közé.

Rakott cukkini

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 40 dkg cukkini
  • 25 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 dl víz
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • pirospaprika

Sütési idő:

25 perc, előmelegített sütőben.

Elkészítése módja:

Kockázd fel a cukkinit, sózd meg, és várd meg, amíg levet ereszt, ezt utána öntsd le róla, így az esetleges keserű íz távozik a zöldségből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A hagymát kockázd fel, kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá és pirítsd meg a darált húst, és öntsd hozzá a pirospaprikával elkevert tejszínt, illetve a vizet, majd főzd az újraforrástól számított két percig.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olajozz ki egy tálat, rétegezd bele felváltva a cukkinit és a húst, végül szórd meg a reszelt sajttal, majd a sütőben süsd 20-25 percig.

Ezt is szeretjük