Rakott brokkoli baconnel és tejföllel
Laktató és ízletes
Laktató és ízletes finomság. Akkor sincs szükséged pluszkalóriákra, ha beköszönt a hideg.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoli közismerten nagyon egészséges zöldség, segít a rák megelőzésében, és kalcium-, valamint vastartalma is igen magas, tehát érdemes minél gyakrabban fogyasztanod.

Tejföl nélkül is készítheted, akkor még kevésbé hizlal, és a sütővel sem kell bajlódnod.

Rakott brokkoli baconnel

Hozzávalók:

  • 2 kisebb fej brokkoli
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Fogj egy lábast, önts bele annyi vizet, hogy majd ellepje a zöldséget, forrald fel, majd tedd bele a már rózsákra szedett, átmosott brokkolit. Nagyjából hét perc alatt fő megfelelő állagúra, a lényeg az, hogy ne legyen teljesen puha, maradjon inkább ropogós. Amíg fő, addig a lilahagymát kockázd fel, sózd be és tedd félre. Ezután egy serpenyőben melegítsd meg a vajat, törd bele a fokhagymát és a kockára vágott bacont, majd pirítsd át alaposan.

Ha szépen megpirult, tedd félre, majd egy tűzálló tálba tedd a brokkolit, öntsd rá a fokhagymás-baconös-vajas egyveleget és a sós lilahagymát is. Keverd össze alaposan, szórj rá egy kis bazsalikomot, borsozd meg kedved szerint, majd az egész tetején oszlasd el a tejfölt és szórj rá reszelt sajtot. Ha mindez megvan, tedd tíz percre sütőbe, hogy szépen rápiruljon a tejföl és megolvadjon a sajt. Ezután fogyaszthatod.

Mindenki amatőrként kezdi

Ha még nem lested el tökéletesen a konyhai fortélyokat, nézz be képgalériánkba néhány jótanácsért!

Blog.hu ajánló