Rakott zöldbab tepsiben sütve
Egyszerre szaftos és ropogós
Ha a sok hús után zöldséges fogásra vágysz, a rakott zöldbab remek választás.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott zöldbab tejföllel és sajttal önmagában is fantasztikus, de hús mellé köretként is kínálhatod. Mirelit zöldbabból is elkészítheted. Annyira egyszerű, hogy kezdőknek akár debütáló fogás is lehet. Biró Sára receptjét bármikor bevetheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 csokor kapor
  • 5 szál zöld petrezselyem
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • őrölt bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és alaposan csepegtesd le. A tejfölt keverd el a tojással, a krémsajttal, ízesítsd apróra vágott kaporral, sóval és őrölt borssal.

Egy tepsit vajazz ki, helyezd rá a zöldbabot. Öntsd rá a tejfölös-tojásos keveréket. Tedd rá a felszeletelt paradicsomot, szórd meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és a metélőhagymával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20 percig süsd. Amikor megpirul, szórd rá a parmezánt. Egy-két percre tedd vissza a sütőbe, majd hagyd még pár percig hűlni, és szeleteld fel.

Blog.hu ajánló