Omlós, szaftos, rakott csirkemell dupla adag sajttal - Laktató finomság, amivel nincs semmi macera

Az unalomig ismételt egytálételek helyett készítsd el a tejszínes-baconös rakott csirkemellet!

Omlós, szaftos, rakott csirkemell dupla adag sajttal - Laktató finomság, amivel nincs semmi macera
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell az egyik legjobban variálható alapanyag, krumplival, baconnel és sajttal biztosan nem vallasz vele kudarcot. Különösebb nehézség nélkül könnyen és gyorsan el tudod készíteni, és nem lesz száraz, sőt, a tejszíntől belül szinte krémessé válik. Ez a recept, könnyen lehet, hogy a család új kedvence lesz.

Rakott sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 60 dkg krumpli
  • 25 dkg sajt
  • 8 dkg bacon
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Szeleteld fel, ha szükséges, kicsit klopfold is ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. Kenj ki egy tepsit kevés zsiradékkal, és rakj le egy sor krumplit, majd helyezd rá a csirkemellet. Öntsd le a fokhagymával és a rozmaringgal elkevert tejszínnel. Rendezd a tetejére a krumplit, majd szórd meg az apróra vágott baconnel és a reszelt sajttal.

 

Fedd le az edényt, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd 10 percig. Ha a hús és a krumpli puha, a sajt aranybarna, vedd ki a sütőből. Mielőtt szeletelnéd, várj legalább 10 percig, nehogy szétessen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük