A klasszikus Rákóczi túrós receptje
Olyan lesz, mint a cukrászdákban
A Rákóczi túrós igazi magyar klasszikus. Vasárnap van rá idő.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Rákóczi túróst egyáltalán nem nehéz elkészíteni, csak egy kicsit pepecselni kell vele. Szánj rá egy kis időt a hétvégén, megéri!

Hozzávalók 16 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • egy késhegyni szódabikarbóna
  • csipet só
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt jól gyúrd össze. Tedd hűtőbe, pihentesd egy órán át. Majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra, és fektesd egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. Szurkáld meg a tetejét villával, és süsd tíz percig, majd vedd ki.

A töltelékhez a három tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Morzsold bele a túrót, majd keverd össze a tejföllel, a mazsolával, és reszeld bele a citrom héját. A három tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a citromos masszába. Kend rá a félig sült tésztára, és így tedd vissza a sütőbe, süsd még 20 percig.

Eközben a tetejéhez négy tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá a porcukrot. Amikor letelt a 20 perc, megint vedd ki a tésztát, és kend rá a túrós rétegre a porcukros masszát. Tedd vissza, és süsd néhány percig. Ha kihűl, vizes késsel szeleteld.

Blog.hu ajánló