Ragacsos brownie sok-sok étcsokival: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes a tészta
Ha ezzel a módszerrel készíted a brownie-t, a külseje roppanósra sül, belül a tészta pedig ínycsiklandóan ragacsos marad.
Számtalan brownie-recept kering az interneten, de a lényeget mintha a legtöbb kihagyná: sok tojás kell a tésztába, amit a cukorral együtt tényleg habosra kell keverni. A sütésre figyelj oda, a megadott idő légkeveréses sütőre vonatkozik, ha neked másmilyen van, időnként ellenőrizd, hol tart a tészta szilárdulása.
Ragacsos brownie
Hozzávalók
- 30 dkg kristálycukor
- 22.5 dkg vaj
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 5 tojás
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal gőz fölött olvaszd fel. Ha elolvadt, keverd el benne a kakaóport, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön. A tojásokat a cukorral keverd igazán habosra: legalább tíz percen keresztül verd a robotgép legmagasabb fokozatán. Amikor már tényleg sűrű, habos állagot vett fel, fakanállal keverd hozzá az olvasztott csokit és a lisztet.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told a sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a tetejére már kéreg sült, a belseje viszont még szinte nyers. Ha kihűlt, porcukorral szórhatod meg, vagy gyümölcsökkel, vaníliafagyival tálalhatod.
Karamellkrémmel is megtöltheted a brownie-t, ami így valóban ellenállhatatlanul szaftos lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept