A legfinomabb meggyes pite, krémes vaníliával a belsejében
Nem lehet elrontani
A megunhatatlan rácsos meggyes pitét újra és újra el kell készítened.

A legfinomabb meggyes pite, krémes vaníliával a belsejében
Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így tüntesd el magadról a parfüm illatát: egy mozdulat, és nyoma sem lesz »

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most a legfinomabb a friss meggy. Így ne gondolkodj tovább, hogy mi legyen a desszert! A rácsos meggyes pite igazi klasszikus. Az egyszerre édes és fanyar sütit sokáig emlegeti a család, ha megkóstolja. Ha belejössz a pitekészítésbe, más idénygyümölccsel is kipróbálhatod.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 80 dkg meggy
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél citrom leve
  • maréknyi zsemlemorzsa
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, keverd hozzá a sütőport és a sót. Reszeld hozzá a hideg vajat, morzsold össze, majd add hozzá a cukrot, a tojást, a tejfölt és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha a tészta nem áll össze, vagy töredezik, kevés porcukorral kikevert tojássárgáját vagy kevés tejfölt is tehetsz hozzá. Minél gyorsabban gyúrod össze, annál porhanyósabb lesz. Ha jól összeáll, vedd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. Formázz két cipót, takard le, és rakd a hűtőbe legalább egy órára.

Közben a meggyet mosd meg, magozd ki, cukrozd le. Hagyd kicsit állni, hogy levet engedjen, majd öntsd a gyümölcs levét egy lábosba. Adj hozzá annyi vizet, hogy az egész körülbelül három deci legyen. Utána forrald fel a vaníliás cukorral, a pudingporral, a cukorral, a citromlével és a fahéjjal. Állandóan kevergetve főzd sűrűre, végül keverd hozzá a meggyet is.

A hűtőből vedd elő először a nagyobb tésztát, és enyhén lisztezett lapon nyújtsd körülbelül 30-szor 35 centisre. Helyezd vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe vagy piteformába. Fontos, hogy az oldalára is jusson tészta. Öntsd rá a meggyes masszát, és egyengesd el. A maradék tésztából sodorj vagy vágj csíkokat, és ezekkel rácsozd be a sütemény tetejét. Végül kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt süsd aranybarnára. Porcukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló