A puncsszelet receptje

Cukrászdai klasszikus

Ki ne ismerné a cukros, rózsaszín mázzal borított, piskótaszeletek közé rejtett barna masszával tökéletesre alkotott puncsszeletet?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Első ránézésre macerás darabnak tűnhet, és kicsit az is, azonban ha jól osztod be az idődet és a munkafázisokat, akkor alig több mint egy óra alatt elkészülhetsz vele.

Ha gondolod, a töltelékbe beledolgozhatsz pár egész meggyet is a kedvenc befőttedből.

Puncsszelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanálnyi őrölt kávé
  • 3 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 3 evőkanálnyi baracklekvár
  • 3 evőkanálnyi porcukor
  • pár csepp rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl meggylé

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál málnaszörp
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport is. A fehérjéket verd fel egy csipet só társaságában, majd ha már elég kemény, óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a többiekhez. Bélelj ki egy 20x30-as tepsit sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát. 180 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt süsd készre. Amíg sül, dobd össze a mázat, hogy időt nyerj. Ehhez a tojásból csak a fehérjére lesz szükséged, ezt dolgozd simára a porcukorral, majd színesítsd meg a málnaszörppel, ha kész van, tedd félre.

Az elkészült piskótából vágj le akkora részeket, hogy a végén egy négyzet alakú rész maradjon egyben. A levágott részeket darabold különböző méretűre, és tedd egy tálba. A tejet melegítsd fel, öntsd rá, majd dolgozd hozzá a többi töltelékhez valót is. Ha kenhető, de elég masszív ahhoz, hogy egyben maradjon, akkor jó, ha nem ilyen, akkor némi liszttel sűrítsd be. A négyzet alakú lapot hosszában vágd félbe, lehetőleg pont a közepén, majd az alsó részen egyenletesen oszlasd el a tölteléket, fedd le a felső résszel, kend meg a mázzal, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Érdemes alufóliával, vagy valamilyen vékonyabb fémlappal megtámasztani, hogy biztosan egyben maradjon, amíg meg nem dermed.

A kép a zenobia.blog.hu/-ról származik.

Hagyományos sütemények a nagyi konyhájából

A legjobb sütiket mindig a nagymamák készítik, megpróbáltunk tőlük pár jó receptet begyűjteni, válogass közülük bátran!

7 sütemény, amit sokan elrontanak: így lesz tökéletes

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük