Így készül a puncsos mignon
Készítsd el te is!
A cukrászdák és kávézók megunhatatlan színes édességét nem is olyan nehéz dolog elkészíteni, bátran kipróbálhatod!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jöhet bármilyen trend, a jó öreg mignonokat valószínűleg semmilyen gyors lecsengésű hóbort nem tudja lesöpörni a hazai cukrászdák polcairól, népszerűségük tulajdonképpen megjelenésük óta töretlen.

A másik, puncsosabb változat annyiban tér el ettől, hogy a kész piskóta egy részét kell apró kockákra vágnod és puncsos keverékben megforgatnod, majd ez kerül bele töltelékként.

Puncsos mignon

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 kávéskanálnyi sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • pár csepp puncsaroma
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

Először is készíts egy hattojásos piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukorral és a vajjal, majd szitáld bele a sütőport és a lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet só társaságában, aztán óvatosan keverd a lisztes masszához. Ha ezzel megvagy, egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára 180 fokon. Miután már szép barna, vedd ki a sütőből, majd a tepsiből is, és tedd félre, amíg kihűl. A kapott piskótát vágd félbe középen, hogy két egyforma méretű lapot kapj. Most készítsd el a krémet: a vajat keverd habosra a porcukorral, majd ezt a masszát oszd három egyenlő részre, amiből kettőt hagyj is úgy, ahogy van, egyhez pedig keverd hozzá a kakaót.

Az egyik piskótalapot kend meg a két szélén a fehér, középen pedig a kakaós krémmel, és tedd rá a másik lapot is. Ha ez is megvan, egy alkalmas eszközzel vágj belőle négyzeteket - 3x3-as vagy 2x2-es darabokat -, majd tedd őket félre egy kicsit. Ezután már nincs más dolgod, mint a maradék tojásfehérjét kikeverni a porcukorral - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kicsit! -, az aromával és az ételfestékkel. Ha elkészült a máz, kend meg vele a piskótakockákat, és már kész is vagy.

Édességek a nagyi recepttárából

A hagyományos desszertek legnagyobb szakértői mindig a nagymamák, érdemes tőlük minél több fortélyt ellesned!

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló