Pudingos-gyümölcsös párna
Gyors megoldás leveles tésztából
A fantasztikus pudingos-gyümölcsös párna kiváló desszert édességvágy csillapítására.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós pudingos-barackos párnának nagy előnye, hogy nem kell bajlódni a tészta elkészítésével. Ennek ellenére legalább olyan finom, mint ha a pékségből hoztad volna. Használhatsz  a töltelékhez barackkompótot vagy más gyümölcsöt. Kard Éva receptje mindig jó, ha kéznél van.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dl tej
  • 4 őszibarack
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Engedd fel a leveles tésztát, és lisztezett deszkán nyújtsd körülbelül egy centi vastagra. Vágd fel hat egyforma részre. Ezután a szélektől körülbelül egy centire, a kés hegyével vágd be félig a tésztát, majd a közepét villával szurkáld meg. Arra vigyázz, hogy ne vágd át teljesen! Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 200 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra. Ezután vedd ki a sütőből, és hűtsd ki.

A töltelékhez a porcukrot keverd simára a tojássárgával, adj hozzá kevés tejet, végül pedig a pudingport is. A maradék tejet melegítsd forráspontig az egyik csomag vaníliás cukorral, és állandóan kevergetve csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben a kevergetést ne hagyd abba. Majd a tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és dolgozd a még forró pudinghoz. Hűtsd ki teljesen, közben egyszer-kétszer keverd meg.

A barackok héját húzd le, és ízlés szerint darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, add hozzá a barna cukrot és a vaníliás cukrot. Néha óvatosan megkeverve addig karamellizáld, azaz pirítsd, amíg a barack megpuhul, a cukros szirup pedig kissé besűrűsödik. Ha a gyümölcs túl sok levet enged, félpuhán szedd ki a szirupból, majd úgy sűrítsd be. Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet és a karamellizált őszibarackot kanalazd a leveles tésztára, és úgy kínáld.

Blog.hu ajánló