4 szaftos pörkölt bográcsban
A bográcsozás azért olyan jó, mert hatalmas adagokat készíthetsz, és eközben nem kell a konyhában rostokolni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

6 tipp, amitől szépséges és rémséges lehetsz Halloweenkor »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezekről az ételekről nem igazán mondható el, hogy diétásak lennének, de egy baráti összejövetelkor ez keveseket szokott érdekelni.

A bográcsos ételekre nem kell vigyázni, ott is lehet őket hagyni, csak néha kell rájuk nézni, esetleg pótolni az elfőtt levet.

Pusztapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg csülökhús
  • 3 hagyma
  • fél kg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • köménymag
  • paprika
  • olaj

Az olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a darabokra vágott húst. Sózd, fűszerezd köménymaggal, zúzott fokhagymával. Kissé pirítsd meg, majd öntsd hozzá a bort. Lefedve párold, ha kell, és tegyél hozzá kevés vizet. Mielőtt készre puhulna a hús, add hozzá a felvágott paprikát és paradicsomot. Főzd készre. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl bő szaftja.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 2-3 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 dl száraz vörösbor
  • köménymag

Az olajon futtasd meg a hagymát, és add hozzá a felkockázott húst. Sózd, és a saját levében párold, időnként megkevergetve. Mikor elfőtt a leve, szórd meg a paprikával, és önts rá egy kevés bort. Ezt mindig részletekben öntsd hozzá, hogy mindig legyen leve. Fűszerezd köménymaggal. Amikor már majdnem készre főtt, add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Főzd készre.

Csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 bontott csirke
  • 2 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 evőkanál paprika
  • olaj

Az olajon pirítsd aranysárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd meg a paprikával. Forgasd bele a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózd meg, majd fedd le. A levét időnként pótolva párold, majd fél óra múlva tedd hozzá a felkarikázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Még hagyd rotyogni pár percig.

Flamand pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2-3 vöröshagyma
  • 2 üveg barna sör
  • 3 vastag kenyérszelet
  • 1 zacskó aszalt szilva
  • mustár
  • 3 evőkanál paprika
  • kakukkfű
  • majoránna
  • olaj

Az apróra vágott hagymát dinszteld meg az olajon, add hozzá a felkockázott húst, sózd, és hagyd, hogy levet engedjen. Szórd meg pirospaprikával, kakukkfűvel, majoránnával, és fedő alatt főzd majdnem készre. Amikor elfőtte a levét, add hozzá az aszalt szilvát, a két üveg barna sört, a kenyerek héját pedig vágd le. Kend meg őket mustárral, majd helyezd a szeleteket a pörkölt tetejére. Addig főzd, amíg a szeletek teljesen szét nem mállanak, ezzel besűrítve a szaftot.

Blog.hu ajánló