Forró, krémes póréhagymaleves tejszínnel habarva - Egy tányér is jól felmelegít
Az A-vitaminnal teli póréhagyma-krémleves a téli estéken különösen jólesik.
A póréhagyma-krémleves 30 perc alatt könnyen elkészíthető, szerecsendióval, őrölt köménnyel fűszerezve pedig fantasztikus. Tálaláskor rakj a tetejére néhány pirított kenyérkockát, egy csipetnyi friss petrezselymet, és biztosan senki sem marad éhes. A tejszíntől finom selymes lesz. A levesbe kerülő bor kiemeli a póréhagyma ízét.
Póréhagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 3 szál póréhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
- kömény
- szerecsendió
Elkészítés:
Karikázd fel a póréhagymát, a zöld részéből is rakj bele három-négy karikát szálanként. Kezdd el pirítani kevés olajon, ha kap egy kis színt, add hozzá a lisztet. Öntsd fel fél liter vízzel, ízesítsd fehérborral. Fűszerezd sóval, borssal, darált köménnyel és reszelt szerecsendióval, majd morzsold bele a leveskockát. Kis lángon 15 percig főzd, közben kavargasd. Ha kész, pürésítsd botmixerrel.
Rakd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, míg felforr. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá kevés fehérbort vagy vizet. A tetejére rakhatsz sütőben kisütött, fokhagymaporral és olívaolajjal leöntött kenyérkockákat és ízlés szerint friss petrezselymet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept