Így készítik az olaszok a polentát
Köret és főétel is lehet
A polenta méltatlanul elfeledett köret, pedig végtelenül egyszerű elkészíteni és remekül variálható.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A polenta remek voltát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nemcsak köretként, hanem főételként is megállja a helyét, némi sajttal, pár zöldséggel feldobva kiváló ebéd lehet belőle. A puliszka olasz változatát nem csak főzik, hanem sütik is.

Készítéskor rengeteg mindent adhatsz hozzá, egy kis vaj is feldobja, de némi sajttal, vagy fokhagymával kiegészítve is remek.

Polenta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dl víz

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés menete:

Végy elő egy alkalmas lábast, forralj benne vizet, némi sóval kiegészítve. Amikor már szépen forr, öntsd bele a kukoricalisztet, folyamatos kevergetés mellett, amíg el nem kezd forrni. Ha ez megtörtént, vedd le a lángot a lábas alatt, fedd le és két-három percenként keverd meg a masszát. Körülbelül 20 percig kell főnie, ha kell még hozzá só, szórj bele, ha netán túl sűrű lenne, öntsd fel egy kis forró vízzel, esetleg tejjel, így még krémesebb lesz. Ha megfőtt, öntsd ki egy tálra, hagyd hogy kicsit megszikkadjon, majd vágj belőle kisebb szeleteket, kockákat, ne legyenek túl vastagok, és olajon süsd meg, amíg meg nem pirul.

Ezután tálalhatod a főétel mellé, vagy ráhalmozva némi zöldséget, pirított szalonnát egytálételként is fogyaszthatod.

Nyári saláták a polentához

Végre itt a nyár és vele együtt a temérdek friss, ízletes zöldség és gyümölcs, képgalériánkból megtudhatod, mit is kezdj velük

Blog.hu ajánló