Házi pizzás csigák
Így marad puha másnap is
Ezekkel a pizzás csigákkal bárkit lenyűgözhetsz, hiszen a pékségben sem sütnek ilyen finomat.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy tészta, a sűrű, fűszeres paradicsomszósz és a sajt tökéletesen harmonizál egymással. A házi pizzás csigának nincs párja. Hossó Anita receptje jó, ha akkor is kéznél van, amikor vendégeket vársz.

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál cukor

Töltelék

  • 14 dkg paradicsompüré
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 bazsalikomlevél
  • 1 ág rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy keverőtálba. Egy deciliter langyos vízben keverd el a cukrot, az élesztőt, majd öntsd a liszt közepébe készített mélyedésbe, és adj hozzá a szélekről még egy kevés lisztet. Takard le, és tíz percig keleszd. Utána 1 deciliter langyos vízben keverd el a sót és a két tojást, majd a vajjal együtt add a liszthez, és dolgozd hólyagosra a tésztát. Szükség esetén önts hozzá még további 0,5-1 deciliter langyos vizet. Egészen lágy állagú tésztát kell kapnod. Takard le, és 30 percig keleszd. Akkor jó, ha a duplájára nő.

Közben készítsd el a tölteléket! Add a paradicsompüréhez a zúzott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát, melegítsd össze, sózd, borsozd, tégy bele pici cukrot. A rozmaringot és a bazsalikomot vágd apróra, és az oregánóval együtt add a püréhez, majd jól kevergesd meg. Vedd le a tűzről, öntsd hozzá az olívaolajat és a reszelt parmezánt. Bélelj ki sütőpapírral két nagyobb, kapcsos tortaformát.

Ha a tészta megkel, gyúrd át, és nyújtsd 40-szer 40 centiméteres lappá. A szélein 2-2 centimétert, a középen pedig 4 centimétert üresen hagyva kend rá a krémet. Ezt követően két oldalról elindulva, szorosan tekerd fel, végül középen szeld ketté. Így két rudat kapsz. Ezeket vágd 2,5-3 centiméter vastag darabokra. Az alsó részüket kicsit összenyomva rakd őket a tortaformákba, egymástól néhány centiméteres távolságra.

Kend körbe az oldalukat három evőkanál olajjal. Konyharuhával letakarva addig keleszd, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket kend meg a maradék egy evőkanál olaj és a tojássárga keverékével. Végül szórd meg reszelt trappista sajttal.

Tedd  a formákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. A sütőbe készíts forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót tesz az így keletkező gőz. Ha túlságosan pirulna a teteje, akkor takard le alufóliával. A formákban kicsit hagyd hűlni, majd óvatosan vedd le a tortakarikát, és csigákra bontva kínáld.

Blog.hu ajánló