Habkönnyű piskóta áfonyával: így nem süllyed le a gyümölcs az aljára

Nagyon jól megy a könnyű piskótához a fanyar áfonya, így igazán finom nyári sütit dobhatsz össze.

afonyas piskota
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon finom lesz az áfonyás piskóta, ha a tésztáját vízzel és olajjal lazítod. Így szép magasra nő, és könnyebben is kezelhető. A tojásfehérjét először verd habbá, és csak utána adagold bele a cukrot. A tojások szétválasztásakor vigyázz, ne kerüljön sárga a fehérjéhez.

Piskóta áfonyával

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg áfonya
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább fényesre. A tojássárgákat verd fel a vízzel és az olajjal, fokozatosan adagold a tojáshabhoz, végül óvatosan, fakanállal keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, és oszd el a tészta tetején. Told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Áfonyából finom pite is készülhet, és elég hozzá néhány muffinforma.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük