Pikáns töltött karaj
Ha van egy kis időd a főzésre a hosszú hétvégén, akkor próbáld ki ízletes töltötthús-receptünket. Salátával igazi tavaszi fogás lehet.
A karaj, mivel kicsit száraz húsról van szó, tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal.
A gombás töltelék remekül kiegészíti a karaj finom ízét. A fogás elkészítése időigényes, de érdemes belevágni, főleg, ha van kedved a hétvégén egy kis időt a konyhában is tölteni.
Pikáns töltött karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- egy csomag újhagyma
- 30 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl húsleves
- 3 evőkanál fehérbor
- kevés liszt
- olívaolaj
- majoránna
- őrölt fehérbors
- só
Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt. Klopfold vékonyra a húst. Az újhagymát karikázd fel, és keverd a gombához. Halmozz a szeletek közepére két evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a karajokat hústűvel.
Serpenyőben süsd elő a batyukat, majd egy kiolajozott tűzálló tálban süsd meg a húsokat, ez körülbelül egy óra.
Így töltsd meg a húst
Ha bizonytalan vagy, hogyan is kellene megtöltened a húst, akkor nézd meg videónkat, melyben profi trükköket ismerhetsz meg.
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- gomba
Göngyölt pulyka ropogós zöldséggel, 45 perc alatt
- bor
- alkohol
Tokajiban pácolt marhapecsenye
- gomba
- sertéshús