Pikáns, laktató, zsírégető saláták

A görög saláta önmagában főfogás is lehet, hiszen nagyon laktató, így aztán semmi nem veszélyeztetheti fogyókúrádat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A görög saláta tipikusan mediterrán étel, amit a görögök általában hús mellé fogyasztanak. De, ha te éppen fogyókúrázol, akkor sincs semmi veszve, mert önmagában is nagyon laktató. Ezenkívül nagyon egészséges is.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki salátareceptjeinket, és lepd meg velük barátaidat a hűvös őszi estéken, hiszen ezek az ízek a nyarat idézik.

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg feta sajt
  • 24 szem fekete olívabogyó
  • 4 paradicsom
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 uborka
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű, oregánó

A zöldségeket és a sajtot aprózd fel. A borecetet keverd össze az olívaolajjal. Fűszerezd ízlésed szerint, de vigyázz, mert a feta önmagában nagyon sós. Öntsd rá a zöldséges sajtegyvelegre, és hidegen tálald.

Körtés sajtsaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg ementáli sajt
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 körte
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 kiskanál törött koriandermag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál cukor

A hagymát aprítsd fel. A körtét hámozd meg, és az ementálival együtt csíkozd fel. Keverd össze, majd locsold meg a mustár, a cukor, az olívaolaj, a koriandermag és az almaecet keverékével. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

Vörösbabos saláta

Hozzávalók:

  • 1 doboz vörösbab
  • 1 kis tubus kechup
  • 2 fej lilahagyma
  • chilis fűszerkeverék
  • pici cukor
  • olaj

A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. Tedd rá a babkonzervet, és süsd tovább. Nyomd rá a ketchupot, szórd bele a cukrot, és főzd sűrűre. Hagyd kihűlni, és már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Joghurtos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5 fej hagyma
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1 kiskanál mustár
  • ecet
  • cukor

A krumplit héjában főzd meg sós vízben. Ha megfőtt, hámozd meg, és vágd kockára. A hagymát szeleteld fel, és egy-két órára tedd ecetes, cukros vízbe. A joghurtot a mustárral keverd össze, ízlés szerint sózd is meg. A hagymát csepegtesd le, és a krumplival együtt keverd a joghurtos egyvelegbe. Tedd hűtőbe néhány órára, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük